logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

Hogyan lehetek fogyasztó

Leendő felhasználóként kérjen tájékoztatást személyesen, telefonon, vagy e-mail-ben a csatlakozás körülményeiről. Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. a megkeresés után 10 napon belül nyújt információkat a leendő felhasználónak.

Igénybejelentéshez, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Földgázenergia igénylése

A kitöltött igénylőlap és a tulajdoni lap másolata alapján a csatlakozás feltételeiről legkésőbb 8 naptári napon belül ajánlatot és csatlakozási szerződés tervezetet készítünk a leendő felhasználó részére.

Amennyiben a leendő felhasználó elfogadja, 30 nap áll rendelkezésére a szerződés elfogadására, és a csatlakozási díj megfizetésére. Ezt kövbetően kerülhet sor szükség esetén a gázelosztó vezeték terveztetésére és kiépítésére, amelyről Társaságunk gondoskodik. A telekhatáron belüli csatlakozóvezeték és felhasználói berendezés terveinek elkészítésére, valamint a belső rendszer megvalósítására, amely a leendő ügyfél feladata és költsége.

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. feladata a benyújtott tervek jóváhagyása, amelyhez az alábbi dokumentumok szükségesek:

  • tervrajz (3 példány)
  • aláírt csatlakozási szerződés
  • csatlakozási díj szerződés szerinti rendezettségének igazolása (befizetett csekk másolata)
  • megrendelő a terv felülvizsgálatára (gáz nyilvántartási előlap)
  • tervező nyiltkozata
  • kéménybe kötött készülékek esetén az előzetes kéményvizsgálati vélemény

A terveket az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. véleményezi, majd amennyiben a terv megfelelő, úgy azt a Társaság lepecsételve és a szolgáltatói nyilatkozattal ellátva 8 munkanapon belül kiadja. Ezután kezdheti meg a Fogyasztó az egyetemes szolgáltatói vagy kereskedelmi szerződés megkötését, ami a fogyasztó vezeték üzembe helyezés és a gázmérő felszerelés feltétele. Jogszabályban előírtak szerint nyilvántartott gázszerelő megkezdheti a szerelési munkálatokat.

A kivitelezés megtörténte után az esedékes műszaki-biztonsági ellenőrzés - a rendszer műszaki átveltele -, amelyhez az alábbi dokumentumok szükségesek:

  • a kivitelező fényképes gázszerelő igazolványa
  • minőségi tanúsítvány
  • szerelői nyilatkozat

A sikeres műszaki-biztonsági ellenőrzés után, a megfelelőnek ítélt fogyasztói vezeték üzembe helyezését az MVM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. végzi el a sikeres műszaki-biztonsági ellenőrzést követő 6 munkanapon belül. Az üzembe helyezés csak az egyetemes szolgáltatói vagy kereskedelmi szerződés aláírásával lehetséges.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X