Hibabejelentés
Hibabejelentés

Rendszerhasználati díjak

A 2023.01.01-jétől hatályos elosztók által alkalmazható rendszerhasználati díjakra vonatkozó határozatot itt  és a rendszerhasználati díjakat táblázatos formában itt találja.

A 2022.07.01-jétől hatályos elosztók által alkalmazható rendszerhasználati díjakra vonatkozó határozatot itt  és a rendszerhasználati díjakat táblázatos formában itt találja.

A 2021.04.01-jétől hatályos elosztók által alkalmazható rendszerhasználati díjakra vonatkozó határozatot itt és a rendszerhasználati díjakat táblázatos formában itt találja.

A 2020.01.01-től hatályos rendszerhasználati díjakat tartalamzó rendeletet itt tekintheti meg. A jobb áttekinthetőség érdekében közzétett, csak a rendszerhasználati díjakat tartalmazó táblázatot itt találja.
A 2019.01.01-től hatályos rendszerhasználati díjakat tartalamzó rendeletet itt tekintheti meg. A jobb áttekinthetőség érdekében közzétett, csak a rendszerhasználati díjakat tartalmazó táblázatot itt találja.
A 2018.01.01-től hatályos rendszerhasználati díjakat tartalmazó rendeletet itt tekintheti meg.
A 2017.01.01-től hatályos rendszerhasználati díjakat a jobb áttekinthetőség érdekében táblázatba foglalva tekintheti meg: ÁFA nélkül és ÁFÁ-val.
A 2016.01.01-től hatályos rendszerhasználati díjakat a jobb áttekinthetőség érdekében táblázatba foglalva tekintheti meg: ÁFA nélkül és ÁFÁ-val.
A 2015.01.01-től hatályos rendszerhasználati díjakat a jobb áttekinthetőség érdekében táblázatba foglalva tekintheti meg: ÁFA nélkül és ÁFÁ-val.

 

SZERZŐDÉS NÉLKÜLI VÉTELEZÉS


A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 273/2007. (X. 19.) Korm. rendelet 18.1 pontjának 2021.12.23-tól hatályos szövege az ellátatlan (vásárlási szerződés nélkül vételező) felhasználók vonatkozásában az elosztók által alkalmazandó elszámolás módját az alábbiak szerint szabályozza, a korábbi elszámolási rendhez képest az elszámoló árat a valós piaci környezet igazítja:

„Aki hálózathasználati szerződés vagy villamosenergia-vásárlási szerződés nélkül a hálózati engedélyes hálózatára csatlakozik, és onnan villamos energiát vételez, a vételezett villamos energia árát az  adott hónapra vonatkozó átlagos HUPX másnapi órás piaci ár 110%-án, de legalább a  hálózati engedélyes adott évre közzétett, hálózati veszteség beszerzési átlagárán fizeti meg a hálózati engedélyesnek, és ezen túlmenően a rendszerhasználó a rendszerhasználatért a rendszerhasználati díjat is megfizeti.
Az ármegállapítás részletszabályait az elosztói szabályzat tartalmazza. A hálózati engedélyes a szerződés nélküli hálózathasználatot a közcélú hálózaton történő beavatkozással megszüntetheti.”

 

Hálózati veszteség beszerzési átlagár

Szerződés nélkül vételezett villamos energia ár


 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X