Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Régi városképek díszítik a kiskunmajsai főtér nyomásszabályozóját

A kiskunmajsai önkormányzat és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. együttműködésében a város főterén elhelyezett nyomásszabályozó állomás a városképhez és a környezethez illeszkedő új köntöst kapott.

A kiskunmajsai önkormányzat pályázat útján támogatást nyert a város főterének felújítására. Ennek kapcsán egyeztetést kezdeményezett az MVM Égáz-Dégáz Déli gázüzemének kiskunmajsai üzemegység-vezetőjével, mivel a tér közepén található nyomásszabályozó állomás rontotta a városképet. A város polgármestere, az önkormányzat műszaki osztályának munkatársai és üzemegység-vezető munkatársunk helyszíni egyeztetést tartottak, majd ezt követően alakították ki a megoldást. Mivel a nyomásszabályozót a közelmúltban újították fel, valamint áthelyezése költséges lett volna, az a döntés született, hogy egy újszerű, eddig még nem alkalmazott módszerrel kapjon az állomás új külsőt. Elbontották az állomást körülvevő kerítést, helyette láncos körbekerítés készült, a nyomásszabályozóra pedig régi városképeket ábrázoló fóliaborítás került. A képekre UV-stabil fóliát is felhelyezett a kivitelező, aminek köszönhetően a képek 5–8 évig megőrzik megjelenésüket.  


 

A kerítés elbontását, új lánccal történő körbekerítését és a nyomásszabályozó fóliázását az önkormányzat teljeskörűen finanszírozta.

A közös ötlet nyomán megvalósult esztétikus végeredmény máshol is követendő példa lehet, ahol igény van a környezetbe illeszkedő, kifejezetten szép megoldásra egy hagyományos fémszekrény elhelyezése helyett.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X