Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Démászhoz nagy számú igény érkezik háztartási méretű napelemes rendszerek csatlakoztatására

Kiugró mértékben megnövekedett az MVM Démászhoz érkező háztartási méretű napelemes rendszerek csatlakoztatására vonatkozó igények száma, amelyek feldolgozása és elbírálása érdekében a társaság számos intézkedést tett.

Az MVM Démász szolgáltatási területén az elmúlt időszakban több, mint ötszörösére nőtt az előző évek hasonló időszakához viszonyítva a háztartási méretű napelemes rendszerek csatlakoztatására vonatkozó igénybejelentések száma Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Békés, valamint Pest megye déli részén 

Amennyiben a napelemes rendszert még idén júniusban üzembe helyezik, azaz megtörténik a mérőcsere az elosztó hálózati engedélyes nyilatkozatával igazolt módon, az otthonfelújítási támogatást még szaldós elszámolás mellett vehetik igénybe az ügyfelek. 

„Az MVM Démász számára fontos ügyfeleinek magas szintű kiszolgálása, ezért a megnövekedett igények kielégítése érdekében számos lépést tettünk az elmúlt időszakban, munkafolyamatainkat tovább optimalizáltuk, megerősített létszámmal fogadjuk az igénybejelentéseket, június végéig pedig hétvégén is dolgozunk azon, hogy minden, időben beérkezett igényhez kapcsolódóan a napelemes rendszert a hálózatra csatlakoztassuk” – mondta Alkér Zoltán, az MVM infrastruktúra vezérigazgató-helyettese. 

Júliustól az üzembe helyezett napelemes rendszerek esetében már bruttó elszámolás alkalmazásával vehetik igénybe az otthonfelújítási támogatást az ügyfelek. Fontos kiemelni, hogy a szabályozásnak megfelelően a villamosenergia-kereskedő alapértelmezetten továbbra is szaldóelszámolást alkalmaz, a bruttó elszámolást az ügyfélnek kell kérnie. Az otthonfelújítási támogatás igényléséhez az elosztó által kiadott üzembe helyezési nyilatkozat mellett a villamosenergia-kereskedő nyilatkozata is szükséges a bruttó elszámolás alkalmazásáról. 

Az MVM Csoport a biztonságos, kiemelkedő színvonalú energiaszolgáltatáson felül számos innovatív, energiahatékonysági és megújuló energiaforrásokra épülő megoldást kínál ügyfeleinek. Ennek részeként akár már kulcsrakész háztartási napelemrendszert is lehet igényelni amellyel környezetbarát és gazdaságos módon szavatolható az otthon villamosenergia ellátása.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X