Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Biztonságos áramellátás a kelebiai tanyavilágban

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. működési területe Magyarország dél-alföldi régiója, ahol jellemző a tanyasi életforma. A Dél-Alföldön az 1970-es években működő mezőgazdasági termelőszövetkezetek a körülöttük található tanyák ellátására saját költségükön villamosenergia-hálózatot építettek ki.

 Az így megépített infrastruktúra tulajdonosai a termelőszövetkezetek voltak, azonban a rendszerváltáskori privatizáció során ezek az alfogyasztói hálózatok jogi probléma miatt tulajdonos nélkül maradtak, állapotuk azóta folyamatosan romlott.  

Kelebia községhez kiterjedt tanyavilág tartozik, ahol hosszú évek óta problémát okozott az áramszolgáltatás minősége. A tulajdonos nélkül maradt hálózat rossz állapota miatt rendszeresen zárlatok, áramszünetek akadályozták a biztonságos tanyasi életet és gazdálkodást.

Az MVM Démász most lezárult saját beruházásának keretében a régi hálózatot lebontotta, és új nyomvonalon összesen több mint 4,5 km középfeszültségű légvezetéket, közel 9 km kisfeszültségű légvezetéket, valamint 5 db transzformátorállomást létesített. A fejlesztésnek köszönhetően a kelebiai tanyavilágban javult az ügyfelek életminősége, a gazdálkodás kiszámíthatóbbá vált, valamint a tanyasi életforma sajátos értékeinek megőrzése is megvalósult.

Az áramszolgáltató állami tulajdonosa érzékeny a tanyasi térségben élők ellátási problémáira, életkörülményeinek javítására, valamint az ott működő gazdálkodás fellendítésére. Ennek megoldására az MVM Démász programot indított a tanyasi villamosenergia-hálózatok újjáépítésére. A kelebiai beruházásban érintett megközelítőleg 150 ügyfél és Maczkó József, a község polgármestere egybehangzó köszönetét fejezte ki az MVM Démásznak, a hálózat tervezésében és kivitelezésében részt vevő munkatársaknak, valamint az önkormányzati kapcsolattartónak a példaértékű együttműködésért.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X