Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Égáz-Dégáz beruházása növeli Mosonmagyaróvár gázellátásának biztonságát

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. közelmúltban lezárult rekonstrukciós projektje keretében áthelyezte a Mosonmagyaróvár belvárosának gázellátását biztosító egyik legfontosabb körzeti nyomásszabályozó állomását. A beruházással a belváros gázellátás-biztonságát is növelte az elosztótársaság.

Az állomás áthelyezését üzemeltetési szempontok és a belváros gázigényének növekedése is indokolta. Az önkormányzat segítségével az MVM Égáz-Dégáz szakemberei megfelelő helyet találtak az újonnan létesített állomásnak. A korábbi nyomásszabályozó környezetében útkorrekció készült, ennek során a környező terület egy részét feltöltötték, így a földbe süllyesztett állomás fedőlapja 1 méterrel a talajszint alá került, megnehezítve a karbantartási munkák elvégzését. A most kiváltott állomás – egy társszabályozóval együtt – biztosította Mosonmagyaróvár teljes belvárosának kisnyomású gázellátását. A beruházás hozzájárul az elmúlt időszakban megnövekedett városi gázigény üzembiztos kiszolgálásához is.   
A növelt üzembiztonság érdekében az MVM Égáz-Dégáz a régi egyágas helyett új kétágas nyomásszabályozó állomást létesített, így egy estleges meghibásodás során önműködően a tartalék ág lép üzembe, ezzel biztosítva a folyamatos gázellátást. A nyomásszabályozóba beépített távadatátviteli berendezés jelzést küld a társaság diszpécserközpontjába, ahol azonnal intézkedni tudnak a főág javításáról. 
Az állomás üzembe helyezése során a gázelosztó társaság szakemberei gázszünetmentes technológiával dolgoztak, ezért egy fogyasztási hely kivételével a munkák idejére ügyfeleik ellátása zavartalan volt. Egyedül a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának gázellátása szünetelt néhány órára, de az elosztótársaság ügyfélbarát munkavégzésének köszönhetően ez az intézmény működését nem zavarta. A rekonstrukció fűtési idényen kívül történt, így egyedül a konyha üzemelését kellett megoldani. Az ügyféllel történt időpont-egyeztetés alapján a munkát szakembereink abban az idősávban végezték el, amikor az nem okozott kiesést a konyhai munkákban.
Az MVM Csoport közműtársaságai stratégiai iparág szereplőiként jelentős gazdasági és társadalmi szereppel bírnak. A földgázelosztó társaságok számára ügyfeleik üzembiztos földgázellátása kiemelt feladat, ennek érdekében a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a földgázelosztói hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X