Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Hálózatátépítés rekordidő alatt a madarak védelmében

Kecskemét, 2021. december 7. – Az MVM Démász Áramhálózati Kft. munkatársai rekordsebességgel építették át a Kecskeméti Hulladéklerakó mentén futó hálózatot a fehér gólyák védelmében. Az átépítés burkolt szabadvezeték és további innovatív hálózati megoldások alkalmazásával történt.

Az MVM Démász nagy hangsúlyt fektet a madárvédelemre, kiemelten figyeli és óvja a fehér gólyákat. Ezzel a céllal készült el rendkívül gyors idő alatt a kecskeméti hálózatátépítés, mintegy 2149 méter nyomvonalhosszban már burkolt szabadvezetékek szállítják az energiát, valamint 16 db madárvédelmi célra készült, saját fejlesztésű kereszttartó, 33 db madárbarát szigetelő és 2 db új kialakítású oszlopkapcsoló is a madarak biztonságos életét szolgálja. 
A hulladéklerakó telepeken található táplálék vonzza a gólyákat, ezért az MVM Démász Szegeden, a Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő telepen már 2019-ben elvégezte a szükséges beavatkozásokat a közcélú hálózatokon. A most elkészült kecskeméti átalakítás mellett pedig hamarosan további két hulladékkezelő telep közelében futó hálózat átépítése is sorra kerül. 

Az MVM Démász madárvédelmi projektje évek óta figyeli a környezetet és mindent megtesz annak érdekében, hogy a legjobb megoldásokkal szolgálja a természetet és a madarak védelmét. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X