Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Démász számos új gólyafészek-emelővel várja a hazatérő gólyákat

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. széles körű madárvédelmi tevékenységében kiemelt figyelmet kap közkedvelt költöző madarunk, a páratlan szépségű fehér gólya, amelynek védelme érdekében minden évben számos gólyafészek-emelőt szerelünk hálózati oszlopainkra. A napokban a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területén végeztünk beavatkozásokat.

A gólyák elsősorban lakott területek elektromos hálózatának kisfeszültségű oszlopait választják otthonuknak, és hosszú évekig használják ugyanazt a fészket, minden évben hozzárakva egy kicsit, ezért egy sokéves gólyafészek akár több mázsát is nyomhat. Egy óriási méretű fészek megbillenhet, megcsúszhat, és a nagy súly rendkívüli terhelést jelent az oszlopfejnek. Nagy teherbírású fészekemelő eszközeink ezt a súlyt tartják meg, és a benne fészkelő gólyacsaládokat a hálózatnál feljebb, biztonságos magasságba emelik. A fészekemelő eszközök megszüntetik a madarak számára balesetveszélyes helyzetet, és a biztonságos áramellátáshoz is hozzájárulnak.   


Az MVM Démász elkötelezett a madárvédelem mellett, ezért évek óta együttműködik a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal, hogy hazatérő fehér gólyáinkat biztonságos fészkek várják itthon. A napokban fejeződtek be a munkálatok a nemzeti park működési területén, ahol szakembereink 38 helyszínen végeztek beavatkozást: 34 esetben új fészekemelőt szereltek fel, 4 esetben pedig fészekigazításra volt szükség.  

Fotók: Kiss Mónika
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X