Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Démász békés megyei beruházása egy innovatív földgáztároló projektet szolgál ki

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. közel 13 km hosszú középfeszültségű hálózatot épített a Magyar Földgáztároló Zrt. Akvamarin energiatárolási innovációs projektjének villamosenergia-ellátásához. Az üzembiztos ellátás érdekében az elosztótársaság egy meglévő hálózatot is megerősített.

A megújuló energiatermelés széles körű és dinamikus elterjedése új kihívást jelent mind az áram-, mind a földgázszállítás, -elosztás és -tárolás tekintetében. Az ellátásbiztonság fenntartása érdekében az MVM Csoport szakemberei innovatív megoldásokat keresnek a rendszerek rugalmasságának növelésére és kiegyensúlyozására, az energia tárolására. Míg az MVM Démász több villamosenergia-tárolót tesztel hálózatán, a Magyar Földgáztároló Zrt. a Kardoskúti Földalatti Gáztárolónál hidrogéntechnológiára épülő energiatárolási innovációs projektet indított, amelynek alapkövét nemrégiben tették le. Az Akvamarin projektről részletes információk a társaság honlapján érhetők el. 

Az innovatív projekt áramigényének ellátása érdekében az MVM Démász az orosházi alállomásából indulva 3 kilométer hosszan középfeszültségű földkábelt, valamint 10 kilométeren középfeszültségű légvezetéket létesített. A korszerű és biztonságos közcélú hálózat a legoptimálisabb nyomvonalat követve érkezett meg Kardoskútra. A gáztároló üzembiztos ellátása érdekében a beruházásban az elosztótársaság egy meglévő másfél kilométeres, középfeszültségű légvezetékes hálózatot is megerősített: oszlopokat cserélt, és megnövelte a vezeték keresztmetszetét. 

Az MVM Csoport társaságainak célja, hogy ügyfeleik számára üzembiztosan szolgáltassák az energiát, valamint innovációikkal felkészüljenek a jövő energetikai rendszerének biztonságos és megbízható üzemeltetésére. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X