Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Démász jelentős hálózatfejlesztési beruházást végzett Mezőhegyesen

Mezőhegyes, 2022. augusztus 8. – Az MVM Démász Áramhálózati Kft. nagyvolumenű hálózatfejlesztési projektet végzett a békés megyei Mezőhegyesen, ahol Magyarország legnagyobb, a teljes hazai agrárium számára meghatározó öntözésfejlesztési beruházása zajlik. Az öntözőberendezések üzembiztos működtetéséhez szükséges áramhálózati infrastruktúra kiépítését és fejlesztését az MVM Csoport villamosenergia-elosztó társasága kiemelt beruházási projekt keretében végezte el.

 

Hazánk éghajlati viszonyai – a kevés csapadék és annak egyenetlen eloszlása – miatt az eredményes termelés érdekében egyre fontosabb a termőföldek öntözése. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. területén zajló öntözésfejlesztési mintaprogramban egy hatékony, korszerű és környezetkímélő technológia alkalmazása valósul meg, ami a teljes magyar agrárium fejlesztésében fontos mérföldkő. 

Az új technológia villamosenergia-igényének kiszolgálása érdekében az MVM Démász jelentős fejlesztést végzett az öntözőberendezések áramellátását biztosító hálózaton. A nagy volumenű villamosítási projektben összesen 21 helyszínen történt hálózatfejlesztés, amelynek keretében az elosztótársaság létesített közel 8 km középfeszültségű légvezetéket, 160 m középfeszültségű és 345 m kisfeszültségű kábelhálózatot, 13 új transzformátorállomást, valamint átépített további két meglévőt, ezenfelül elbontott és – az öntözőrendszert elkerülve – új nyomvonalra helyezett át több mint 8 km középfeszültségű légvezetékes hálózatot. 

Az MVM Csoport közműtársaságai stratégiai iparág szereplőiként jelentős gazdasági és társadalmi szereppel bírnak, céljuk, hogy ügyfeleik számára üzembiztosan szolgáltassák az energiát.  

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X