Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Főgáz új nyomásszabályozót létesített egy rendkívül forgalmas budapesti csomópontnál

Budapest, 2022. szeptember 27. – Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. kiemelt beruházási projektje keretében a Margit körútról a Mechwart térre helyezte át egyik körzeti gáznyomás-szabályozó állomását. A munkálatok a frekventált Margit körút – Mechwart tér közlekedési csomópontot is érintették. Az elosztótársaság szakemberei a munkát több ütemben, a forgalom fenntartása mellett végezték el.

 

A Margit körúti nyomásszabályozó állomás rekonstrukciója keretében az elosztótársaság szakemberei üzemeltetési és műszaki-biztonsági szempontokat figyelembe véve az állomás áthelyezése mellett döntöttek. Az új helyszín kiválasztása során fontos szempont volt, hogy az újonnan létesítendő nyomásszabályozó közterületre és a meglévő állomáshoz minél közelebb kerüljön, mivel a rekonstrukció a bekötő gázvezetékeket is érintette. A megfelelő helyszín kiválasztása érdekében munkatársaink egyeztettek a II. kerületi Önkormányzattal, és közös döntés eredményeképpen a Mechwart liget déli részét jelölték ki az állomás új helyeként.  

Az átépítés során az újonnan létesülő állomás középnyomású bekötő gázvezetékét át kellett vezetni a közlekedési és tömegközlekedési szempontból is rendkívül forgalmas Margit körút – Mechwart tér csomóponton, érintve a Margit körúti villamosmegállót és a Mechwart téri buszmegállót is. Annak érdekében, hogy a munkálatok ideje alatt a közlekedés – különös tekintettel a villamosközlekedésre – minden forgalmi irányban fenntartható legyen, a Budapesti Közlekedési Társaság jóváhagyásának megfelelően a kivitelezést több ütemben hajtotta végre az elosztótársaság. Az MVM Főgáz szakemberei az úttest és a villamosvágányok alatt sajtolással vezettek át mintegy 22 méter középnyomású polietilén gázcsövet acél védőcsőben, majd telepítettek egy új, föld alatti nyomásszabályozó állomást. 

Mind a projekt előkészítése, mind a kivitelezés összehangoltan, jól szervezetten valósult meg, amelynek köszönhetően – sikeres nyomáspróbát és műszaki felülvizsgálatot követően – a szeptember elejei iskolakezdésre az MVM Főgáz szakemberei a nyomásszabályozó állomást üzembe helyezték. 

Az MVM Csoport közműtársaságai stratégiai iparág szereplőiként jelentős gazdasági és társadalmi szereppel bírnak. A földgázelosztó társaságok számára ügyfeleik üzembiztos földgázellátása kiemelt feladat, ennek érdekében a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a földgázelosztói hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X