Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Csoport idén is felkészült a fűtési szezonra

Az MVM földgázelosztó társaságai felkészültek az idei fűtési szezonra, munkájuk során mindig az élet- és vagyonvédelmet tekintik elsődleges szempontnak. A fűtési szezon kezdete előtt az ügyfeleknek is érdemes felülvizsgáltatni a tulajdonukat képző földgázvezetékek, gázkészülékek állapotát. Ennek eredményeképpen a szolgáltatás a téli időszak beköszöntével is biztonságos és zavartalan lesz.

A jól karbantartott korszerű eszközökkel és vezetékekkel elkerülhetők a balesetek, a gázszivárgás és ezzel a szolgáltatásból való kikapcsolás, amely a hideg időszakban kellemetlen lehet. 

Az MVM Csoport biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázellátását országszerte, azonban földgáz elosztási tevékenysége nem országos. Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. együttesen 30 000 kilométert meghaladó tervszerűen és folyamatosan karbantartott, európai szinten is kiemelkedő gázhálózatot üzemeltet. A földgázelosztó társaságok minden évben számos rekonstrukciós munkát végeznek a gázhálózaton, amelyek során új, korszerű vezetékeket építenek be. A beavatkozások során az MVM szakemberei a legmodernebb technológiát képviselő csőelzáró berendezéseket használják, hogy biztosítsák a gázelosztó hálózat szünetmentes működését.

Gázelosztó társaságaink a hálózatrekonstrukciós terv készítése során figyelembe veszik a felhasználói érintettséget és a fűtési időszak kiemelt jelentőségét. A beruházási munkák túlnyomó többségét ebben az évben is a fűtési időszakon kívül teljesítik a társaságok. A vezetékek cseréje ilyenkor szükségessé teszi a rekonstrukciós munkákkal érintett ingatlanok vonatkozásában, hogy a közterületen és a telekhatáron belül elhelyezkedő vezetékek összekötésének idejére a gázszolgáltatást ideiglenesen szüneteltesse társaságunk. A rekonstrukciót elvégezve az érintett fogyasztók így akár 50 évig élvezhetik a magas színvonalú, biztonságos gázellátás előnyeit.

Az elmúlt évek során jelentős csökkenés tapasztalható az olyan ingatlanok számában, amelyek nem felelnek meg a nyomáspróbán a rekonstrukciós munkák elvégzése után.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek gázellátása folyamatos, zavartalan és biztonságos legyen, a telekhatáron, ingatlanon belüli vezetékek és készülékek állapotának is kifogástalannak kell lennie. Különösen igaz ez a társasházakra, hiszen, ha ott akár csak egy helyen van probléma, az akár az egész társasházat érintheti.

A telekhatáron belüli földgáz rendszerek üzemképes és biztonságos állapotban tartására az ingatlan tulajdonosa – mint a gázfelhasználó rendszer tulajdonosa – kötelezett a törvényi előírások alapján. Ennek megfelelően gondoskodnia kell azok rendszeres karbantartásáról, javításáról és szükség szerinti cseréjéről.

A telekhatáron belüli földgáz vezetékek és eszközök nem megfelelő műszaki állapota a lehetséges veszélyeken túl a már nem hatékony működés miatt többlet gázfogyasztást is okozhatnak. Szabályosan kivitelezett fűtési rendszerrel, rendszeresen karbantartott fűtőkészülékekkel, megfelelő állapotú kéménnyel elkerülhető a többlet gázfogyasztás, a gázszivárgás, valamint nyílt égésterű berendezések esetében megelőzhető a szén-monoxid-mérgezés. Sajnos minden évben számos halálesetet okoz a szén-monoxid-mérgezés a nem megfelelően karbantartott készülékek miatt.

Az MVM javasolja, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását, amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért!

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X