Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Szabályozható elosztóhálózati transzformátort telepített az MVM Émász

A háztartási méretű kiserőművek (HMKE) térhódításához kapcsolódó új termelési és fogyasztási szokások elterjedésével összefüggésben jelentkező feszültségpanaszokra részben megoldás lehet a terhelés alatt szabályozható transzformátorok (OLTC) telepítése.

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. szakemberei még 2021 végén döntöttek arról, hogy a miskolci agglomerációhoz tartozó Kistokaj településen - pilot projekt keretében - OLTC-t létesítenek. Ennek oka, hogy a település új lakókörzetében jelentős számban létesültek háztartási méretű kiserőművek, amelynek következtében előfordult, hogy azok a magas feszültség miatt nem tudtak áramot termelni. 


A probléma megoldását jelentő transzformátor felszerelése és a vezérlés beüzemelése a napokban megtörtént. A berendezés felügyeletét, távoli elérését, a vezérlés távolból történő ellenőrzését smart modem biztosítja. Az MVM Émász miskolci régióközpontjának szakemberei  a következő időszakban több héten keresztül méréseket folytatnak annak érdekében, hogy a vezérlőben kialakított program működését teszteljék, és esetleges finomításokkal a lehető legjobb megoldást tudják biztosítani a feszültségpanaszok, a HMKE berendezések termelési problémáinak a megoldására. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X