Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Madárvédelem és fotóművészet

Átadtuk az MVM Démász különdíját a naturArt ’Az Év természetfotósa’ pályázatán. Az MVM Démász Áramhálózati Kft. komplex madárvédelmi tevékenységet folytat, amelynek keretében folyamatosan keresi az innovatív technológiai megoldásokat.

Szeretnénk, ha minél többen megismernék azokat az eszközöket, amelyeket a madárvédelem iránt elkötelezett mérnökeink fejlesztenek. Hogyan lehet ezeket az eszközöket közelebb hozni az emberekhez abból a magasságból, ahol csak a madarak járnak? Páratlan szépségű természetfotóval!
Az MVM Démász évek óta elkötelezetten támogatja és együttműködik a naturArt-tal, a Magyar Természetfotósok Szövetségével, mert felelős áramhálózati társaságként küldetésének tartja a madárvédelmet. Az MVM különdíjjal jutalmazza azt a művészi alkotást, amely az elosztótársaság madárvédelmi tevékenységét szemlélteti. Célunk, hogy neves fotóművészek alkotásain keresztül is felhívjuk a figyelmet a természet és a madarak védelmére. 
November 9-én került sor a naturArt „Saubermacher – Az év természetfotósa 2022” pályázatának díjátadó ünnepeségére, ahol az MVM Démász különdíját dr. Jantyik Tibor békéscsabai állatorvos, természetfotós nyerte el „Gyülekező” című képével. A díjnyertes alkotáson az MVM Démász technológusai által kifejezetten madárvédelmi céllal kifejlesztett fejszerkezet látható. Az eszköz előnye, hogy ferde kivitele kockázatos pozícióban nem kínál beülési pontot a nagyobb madarak számára, ugyanakkor a statikai okból beépített merevítőn a kistestű szárnyasok nyugodtan megpihenhetnek.
Az MVM Démász célja, hogy folyamatos technológiai fejlesztésekkel szolgálja a fenntartható jövőt, ezzel összhangban pedig törekszik mind munkatársai, mind a lakosság madárvédelem iránti érzékenyítésére.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X