Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Áramhálózati innovációs-technológiai fórumon találkoztak a hazai madárvédők

Az MVM Csoport áramhálózati társaságainak kezdeményezésére és szervezésében az áramszolgáltatók és a természetvédelmi szervezetek szakemberei április végén Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban gyűltek össze a madarak védelme érdekében és osztották meg értékes munkájuk eredményeit ezen az emblematikus helyszínen.

A hagyományos madárvédelmi konferenciák és a szűk körű, operatív, tervezői munkaműhelyek mellett a – reményeink szerint hagyományteremtő – kerekasztal nagyszerű lehetőséget teremtett a szakmai tapasztalatcserére mind technológiai, mind oktatási-képzési kérdésekben. Az MVM Démász és az MVM Émász madárvédelem iránt elhivatott szakemberei bemutatták az elmúlt időszakban megvalósult innovatív fejlesztéseiket, amelyek között szerepeltek a vezeték láthatóságát növelő és a madarak szempontjából fokozott biztonságot jelentő, szabadvezeték-hálózaton alkalmazott eszközök is.  Áramhálózati társaságaink hosszú évek óta fenntartható módon üzemeltetik a villamosenergia-hálózatot, folyamatosan együttműködve a madárvédelmi szakemberekkel. Mindezt számos megvalósult projekt bizonyítja, mint például a túzokok, a vonuló madarak és a gólyák sikeres védelme.

A rendezvényen a legnagyobb magyar madárvédelmi szervezet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület képviselői beszámoltak a kékvércse védelme érdekében tett heroikus munkájukról, amelynek köszönhetően komoly eredményeket értek el a faj megőrzésében.

A fórum helyszínválasztásával a fokozottan védett vadmadarakra, a túzokokra szerettük volna felhívni a figyelmet. Európa legnagyobb testtömegű röpképes madara a magyar puszta és a Körös–Maros Nemzeti Park emblematikus faja. Az itt folyó természetvédelmi tevékenységnek köszönhetően Dévaványa az egyetlen hely Magyarországon, ahol közvetlen közelségből tanulmányozható ez a páratlanul szép vadmadár. Az elmúlt években kezdődött proaktív szakmai együttműködés eredményeként az MVM Démász ütemezetten cseréli földkábelesre szabadvezeték-hálózatát a Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság által a túzokfaj védelme és a biodiverzitás megőrzése céljából kijelölt területeken. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X