Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Megnyitotta állandó, szabadtéri technológiai kiállítását az MVM a Szegedi Vadasparkban

Szeged, 2023. május 16. – Az MVM Csoport és a Szegedi Vadaspark megnyitotta különleges, madárvédelmi technológiai berendezéseit felvonultató szabadtéri kiállítását, ahol az érdeklődők megtekinthetik mindazokat a kreatív eszközöket, amelyekkel az MVM Démász, mint 21. századi, a fenntartható jövő követelményeiért is felelős hálózatüzemeltető, a madarakat óvja - a gólyafészek-emelőktől a villanyoszlopra telepített odún át a vonuló madarakat segítő szabadvezeték-láthatóságot növelő elemekig.

Az MVM Csoport számára kiemelten fontos az ország energia-ellátásbiztonságának szavatolása, valamint a lakosság és az ipari fogyasztók üzembiztos ellátása, emellett felelős szolgáltatóként az MVM Démász Áramhálózati Kft. több évtizede bővíti madárvédelmi programját abból a célból, hogy a biztonságos energiaszolgáltatást a madarak számára is biztonságos hálózaton végezhesse.

A Szegedi Vadasparkban nyíló kiállítással az MVM Démász a bemutatott mintahálózatán keresztül szeretné felhívni a figyelmet arra a felelős tevékenységre, amit a madarak védelméért hálózatépítő vállalatként végez. A villamos hálózatok élő környezetbe telepített tartószerkezetei és vezetékei ugyanis általános veszélyforrást jelentenek a madarak számára, amit a csökkenő erdőállomány és a növekvő szabadvezetéki villamos hálózat tovább nehezít: fák hiányában a madarak a hálózati oszlopok fejszerkezetén próbálnak megpihenni. Az MVM Démász a madarak költőhelyeire is gondot fordít, és madárvédelmi eszközeit az egyes madárfajok életmódját is figyelembe véve fejleszti és használja.

A Vadaspark és az MVM Démász már évek óta együtt dolgozik a madarak védelméért, az állatkert ugyanis nemcsak a különleges és ritka állatok bemutatásával foglalkozik, de vadvédelmi feladatokat is ellát. Közös szakmai munkájuk fontos állomásaként például 2021-ben a Vadaspark az MVM Démász támogatásával vásárolta meg mobil digitális röntgengépét a madár- és emlősállatmentés segítésére.

A most nyíló szabadtéri kiállításon az érdeklődők egyszerre ismerkedhetnek meg a védett madárfajokkal és az őket védő érdekes és kreatív eszközökkel is: a gólyafészekemelő például a védett fehér gólyák komfortját és biztonságos költését segíti; a szalakótaoduk a szalakóták ideális és biztonságos lakóhelyéről gondoskodnak a villamos hálózat tartóoszlopain; a ritkaságszámba menő túzok vadmadár életterének növelését pedig az MVM Démász speciális láthatósági elemekkel segíti. 
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X