Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM mindig tettre kész, ha madármentésről van szó

Újabb izgalmas és eredményes gólyafióka-mentésben vettek részt az MVM Démász villanyszerelői. Ezúttal Fülöpszállásról érkezett jelzés egy fészekből kiesett apró fiókáról, akit az elosztótársaság tapasztalt munkatársának irányításával sikerült gyorsan visszajuttatni a fészekbe, hogy esélyt kapjon a felnövekedésre.

Köztudott, hogy a fehér gólyák előszeretettel fészkelnek a kisfeszültségű villamos hálózati oszlopokon. Május végén, Fülöpszálláson történt, hogy egy pici gólyafióka kiesett testvérei mellől a fészekből. A fészkek rendezéséhez kizárólag villanyszerelőink adhatnak személyes támogatást, természetesen a nemzeti park igazgatóságok szakembereinek útmutatásait követve. 

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Dunamenti tájegységének képviselője az MVM Démász Áramhálózati Kft.-t kereste meg segítségért. Madármentésben jártas kollégánk irányításával – aki szabadidejében polgári természetőrként is sokat tesz a természet védelméért – a fióka már másfél órával a bejelentés után visszakerülhetett testvéreihez a fészekbe.

A márciustól augusztusig tartó gólyaszezonban sokszor előfordul, hogy villanyszerelőink napi munkafeladatai közé bele kell férnie egy gólyamentésnek. Nem kevés szervezést és dinamikus munkatempót igényel, hogy kosaras autós szerelőcsapatot küldjünk az érintett helyszínre, de mindig megoldjuk. Reméljük, hogy gyors beavatkozásainknak is köszönhetően idén is sok gólya fog sikeresen kirepülni a fészekből.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X