Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Elkészült az MVM Émász megújult alállomása és új tanpályája Lőrinciben

Lőrinci, 2023. június 14. – Az MVM Émász Áramhálózati Kft. 132/22 kV-os alállomása Lőrinciben minden elemében megújult, így 30 Heves és Nógrád vármegyei település közel 39 ezer ügyfele, többek között jelentős ipari üzemek számára biztosítja hosszú távra a villamos energiát. A megújult alállomás tőszomszédságában egyúttal új tanpálya létesült, amely lehetővé teszi az MVM áramhálózati szakembereinek magas színvonalú továbbképzését.

Az MVM Csoport fontos küldetése, hogy megfizethető energiát biztosítson ügyfelei számára, és nemzeti tulajdonú társaságcsoportként folyamatosan gondoskodjon Magyarország energiaellátásának biztonságáról, valamint a lakosság és az ipari fogyasztók üzembiztos ellátásáról. Tiszta megoldásokra építő energia- és infrastruktúra szolgáltatóként, maximálisan szem előtt tartva a fogyasztói igényeket, a társaságcsoport folyamatosan fejleszti infrastruktúráját a hatékony hálózati integrációhoz.
A Lőrinci alállomás az MVM Émász legnagyobb, legtöbb nagyfeszültségű mezőt tartalmazó alállomása, ide csatlakozik – számos nagyfeszültségű távvezeték mellett – az ország gyorsindítású erőművi blokkjainak egyike is.  A komplex beruházás úgy tudott megvalósulni, hogy közben az alállomás végig folyamatosan működött, megszakítás nélkül zajlottak az üzembehelyezések, és nem volt szükség a bekapcsolódó távvezetékek ideiglenes lekapcsolására.
Ezzel párhuzamosan az alállomás mellett létesült MVM Hálózat Oktatási Központ kiegészült egy külső tanpályával, így mostantól még kiválóbb technikai adottságokat biztosít az MVM áramhálózati szakembereinek továbbképzéseihez. A 2021 őszén létrejött központ különleges adottságokkal bír: Csarnok nevű oktatóműhelyében például szabadvezetékes mintahálózaton tudnak kisfeszültségű (hálózati-, közvilágítási-, csatlakozószerelési-, vagy mérőhelyi) szerelési munkákat tanulni az MVM hálózati szakemberei. 
Az új egyedülálló külső tanpályán pedig középfeszültségű hálózatok és kapcsolóállomások állnak rendelkezésre a továbbképzések elvégzéséhez, valamint oktatnak napelem szerelést és a napelemek villamos energia átviteli hálózatra történő csatlakoztatását is. Az új tanpálya alkalmas arra, hogy az MVM Hálózat saját szakembereinek továbbképzésén túl a jövőben akár iskolarendszerű szakképzések, vagy az MVM Csoport külsős partnerei szakképzéseinek gyakorlati helyszínéül is szolgáljon, valamint az MVM Energetikai Ágazati Képzőközpontban duális oktatás keretében résztvevő tanulók is gyakorolhatnak majd rajta.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X