Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Gázelosztó vezetéket épített az MVM az oroszlányi hőközponthoz

Az MVM Csoport kiemelt célja, hogy a jövőben a hazai áram- és gázhálózat a lehető leghatékonyabban működjön együtt.

Ennek jegyében telepít gázmotoros kiserőművet a közeljövőben az oroszlányi hőközpontba az – MVM Zrt. tulajdonában lévő – NRG Finance Kft. A kiserőművel megtermelt villamos energia segítséget nyújt az országosan fellépő rendszerszintű villamosenergia igények kiegyenlítésében, ugyanakkor a képződő hőenergiát az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. fűtésre és használati melegvíz készítésre tudja majd hasznosítani.

A gázmotor működtetéséhez szükséges új gázelosztó-hálózati vezeték létesítését az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. szakemberei az elmúlt hónapokban a hőközpont és a Vasút utcán található gerincvezeték közötti szakaszon egy közel 14 millió forintos beruházás keretében valósították meg. Nyár végén megtörtént a vezeték műszaki átadása is, így az infrastruktúra már rendelkezésre áll annak érdekében, hogy a kiserőművet a jövőben üzembe lehessen helyezni.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X