Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

„Mi a pálya?” – az MVM idén is részt vett a műszaki pályaválasztó fesztiválon

Az MVM Csoport több városban – Szegeden, Miskolcon és Budapesten is – jelen volt a „Mi a pálya?” fesztivál kiállítói között. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület által szervezett rendezvénysorozat célja, hogy élményalapú programokkal könnyítse meg a műszaki szakmák iránt érdeklődő 12–15 éves fiatalok tudatos pályaválasztását.

A műszakiszakember-utánpótlás kulcsfontosságú a vállalatcsoport számára, ezért is örvendetes, hogy munkatársai három helyszínen összesen több mint 5500 útkereső fiatalt érhettek el. Az elosztóhálózati társaságok különböző műszaki szakterületei, a Stratégiai toborzási csoport, valamint az MVM Energetikai Ágazati Képzőközpont munkatársai és tanulói beszélgettek és osztották meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel. 

Játékos formában, energetikai kvíz segítségével hozták közelebb a tanulókat a vállalatcsoport tevékenységeihez, a keresett szakmákhoz. Megmutatták nekik a kosaras, kábelmérő és hálózat-ellenőrző gépjárműveket. Azt is megnézhették, hogyan történik az elosztószekrény és a fogyasztásmérő szerelése, a kábelmérés és -szerelés, valamint hogyan működik a munkakiadás és a szerelők támogatása tableten keresztül, ráadásul a szerelők által használatos munkavédelmi eszközöket is felpróbálhatták.

Az MVM munkatársai lelkesedésükkel és szakmai tudásukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez és a fiatalok tudatos pályaválasztásának megkönnyítéséhez.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X