Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Megerősítette együttműködését az MVM Émász és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága

Az MVM Émász és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI) évtizedek óta komoly erőfeszítéseket tesz a hálózat működtetésének és a természet megóvásának összehangolása érdekében. A közös munka hatékonyabbá tétele érdekében a napokban megújították korábbi együttműködési megállapodásukat.

Antal József az MVM Émász ügyvezető igazgatója és Rónai Kálmánné a BNPI igazgatója ünnepélyes keretek között írták alá július 1-jén az új megállapodást a miskolci Szeleta Látogató Központban. A dokumentumban rögzítették a gördülékeny közös munkát segítő együttműködési kereteket, melynek fontos alapja a hatékony, két irányú kommunikáció és a rendszeres szakmai egyeztetések. Aktualizálták továbbá a villamosvezetékek üzemeltetéséhez kapcsolódó fontosabb kötelezettségeket azzal a céllal, hogy elősegítsék a természetvédelmi szempontok figyelembevételét a vezetékek állapotfelmérése, karbantartása, üzemzavar elhárítása és fejlesztése során.

     

Az MVM Émász az új vezetékszakaszok tervezésénél, létesítésénél és a meglévők átépítésénél, korszerűsítésénél a madárbarát eszközök (fejszerkezetek, készülékek, berendezések, szerelvények stb.) felhasználását és oszlopképek kialakítását részesíti előnyben. 

A megállapodás aláírása alkalmából a társaság ünnepélyesen lezárta a napokban elkészült, jelentős madárvédelmi fejlesztését is. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hejőpapi melletti hulladéktelepen, az ott előforduló nagyszámú madárpopuláció védelme érdekében korábban már fejszerkezet-cseréket és szigetelő-átalakításokat valósított meg az áramszolgáltató, így minimalizálva a balesetek kockázatát. Mostanra pedig a tartószerkezetek és szabadvezetékek kiváltásával a madarak számára tökéletes biztonságot nyújtó földkábelt létesített a hulladéktelep teljes területén, a BNPI-vel együttműködve, szakértőik bevonásával. 

     

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X