logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Fapótlás Kecskeméten az MVM Démász költségén

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. megbízásából gallyazó alvállalkozó partnerünk hálózatbarát fákat ültetett Kecskeméten a zavartalan villamosenergia-szolgáltatás érdekében.

Az áramhálózati társaság arra törekszik, hogy a villamosenergia-szolgáltatás még a legviharosabb napokon is folyamatos és zavartalan legyen. Ehhez elkerülhetetlen a villamos hálózat biztonsági övezetét elérő fák és a hálózatba benyúló ágak gallyazása, a növényzet biztonsági ritkítása. A túl magasra nőtt és a vezetéket veszélyes mértékben megközelítő faágak nemcsak áramkimaradást okozhatnak, hanem balesetveszélyt is jelentenek. A gallyazás során elsődleges a lakosság biztonsága, de munkatársaink törekszenek az esztétikai szempontok betartására is.
Az MVM Démász gallyazó alvállalkozó partnere októbertől áprilisig végez gallyazási tevékenységet a Kecskemét belterületén található kis- és középfeszültségű hálózatok mentén. A város belterületén áthúzódó nagyfeszültségű hálózat védőövezetében található fák eltávolításáról és pótlásukról folyamatban vannak az egyeztetések az önkormányzattal.
Egy korábbi gallyazási szezonban az elosztótársaság gallyazó partnere Kecskeméten beazonosított több olyan fát, amelyek nemcsak veszélyeztetik a zavartalan villamosenergia-ellátást, de egészségi állapotuk is indokolja kivágásukat, amit az önkormányzattal egyeztetve beütemezett. 
A kivágott fák pótlására partnerünk március 1-jén a Kullai közben 9 db hálózatbarát kislevelű hársfát (Tilia cordata 'Greenspire') ültetett az MVM Démász költségén. A fák ültetési helyét és technológiáját a kecskeméti városi főkertész határozta meg, az ültetést követően a fák gondozását a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. vette át.
A minőségi villamosenergia-ellátás, valamint saját vagyontárgyai biztonsága érdekében fontos, hogy a lakosság is kísérje figyelemmel, hogy az ingatlanjain lévő fák és a magas növények nincsenek-e túl közel az elektromos vezetékekhez. 
A gallyazással kapcsolatos tudnivalókról részletesebben a www.mvmhalozat.hu honlapon közzétett „Gallyazással a zavartalan áramszolgáltatásért” című ügyfél-tájékoztató kiadványból, valamint a „Gallyazási tudnivalók” kisfilmből tájékozódhatnak. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X