Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM áramhálózati társaságánál megdőlt az áramfogyasztási csúcs

Szeged, 2021.07.01. – Az elmúlt héten az MVM Démász Áramhálózati Kft. szolgáltatási területén megdőlt a csúcsfogyasztás.

Először 2021. június 21-én 812 MW-tal a két évvel ezelőtti rekord csúcsbeállítása történt meg, majd 2021. június 24-én még ezt is mintegy 5% százalékkal felülmúlta a rendszerterhelés, így 851 MW számít mostantól a valaha mért legnagyobb csúcsfogyasztásnak. Ezen a napon az átlaghőmérséklet 29 °C volt. A legnagyobb napi fogyasztást szintén ezen a napon mérték munkatársaink 16 804 MWh-val.

A nyári hónapokban a légkondicionálók használata miatt ugrik meg a fogyasztás a kánikulai napokon, télen a borúsabb időjárás, az alacsony hőmérséklet, a korán felkapcsolt világítás miatt növekszik a rendszerterhelés. Ehhez most a távmunka is hozzájárul, hiszen többen dolgoznak otthonról, több áramot fogyasztanak a lakóingatlanokban is. 
Az MVM online tanácsadással segíti ügyfeleit áramszámlájuk és a környezetterhelés csökkentése érdekében. A www.mvmnext.hu/aram oldalon a Háztartások/Tanácsadás menüpont alatt hasznos és pénztárca kímélő energiatakarékossági tippek olvashatók. 
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X