Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Háztartási méretű kiserőművek hálózatcsatlakozási folyamata az MVM Démásznál

Folyamatosan növekszik az MVM Démász működési területén, a délmagyarországi régióban is azoknak a tudatos energiafelhasználóknak a tábora, akik a fenntartható energiafogyasztás érdekében megújuló energiaforrást hasznosító rendszereket telepítenek.

Egyre több házon látható napelem, amely már nemcsak a háztartási gépek működtetéséhez szükséges áramot termeli, hanem akár a ház fűtését, hűtését is biztosítja.
A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) kormányrendelet értelmében – meghatározott feltételek mellett – vissza nem térítendő állami otthonfelújítási támogatás vehető igénybe a 2021. január 1-jétől 2022. december 31-ig terjedő időszakban, amely háztartási méretű napelemrendszer telepítésére is felhasználható. 
A háztartási méretű kiserőmű által termelt villamos energiát az adott hálózati csatlakozási ponton értékesítő villamosenergia-kereskedő vagy egyetemes szolgáltató köteles átvenni. Az otthonfelújítási támogatásból létesített háztartási kiserőművek esetében az ügyfelek 2021. július 1-je után is választhatnak a szaldó és a bruttó elszámolás között. 
Működési területén, Bács-Kiskun-, Békés- és Csongrád megyében, valamint Pest megye déli részén az MVM Démász Áramhálózati Kft. végzi a háztartási méretű kiserőművek villamosenergia-hálózatra csatlakoztatását. 
A hálózatcsatlakozási folyamat több, egymásra épülő lépésből áll, amelyről egy útmutatót készítettünk ügyfeleink számára

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X