Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Szakszerű fagondozással a zavartalan áramszolgáltatásért

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. elhivatottan dolgozik azon, hogy az ügyfeleinek nyújtott áramszolgáltatás folyamatos és zavartalan legyen még a legviharosabb napokon is.

Ehhez elkerülhetetlen a villamos hálózat biztonsági övezetét elérő fák és a hálózatba benyúló ágak gallyazása, a növényzet biztonsági ritkítása. A túl magasra nőtt és a vezetéket veszélyes mértékben megközelítő faágak nemcsak áramkimaradást okozhatnak, hanem balesetveszélyt is jelentenek. Ezért azokon a helyeken, ahol társaságunk az elektromos vezetékek biztonsági övezeteibe benőtt növényzetet és faágakat túl veszélyesnek tartja a zavartalan villamosenergia-ellátás szempontjából, ott szerződött gallyazó alvállalkozóinkkal elvégeztetjük a szükséges beavatkozásokat.

Ismét a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje adott otthont a Faápoló Magyar Bajnokságnak. A minden évben megrendezett esemény elsődleges célja, hogy összefogja a faápolással, alpintechnikával végzett favágással, famászással, kutatással foglalkozó szakembereket. Városi környezetben nagy szerepe van a faápolásnak, figyelembe véve mind a fa, mind az ügyfél igényeit. Egy megfelelően ápolt fa sokkal tovább fenntartható, maximalizálni tudja a por- és szén-dioxid-megkötést, az oxigén- és párakibocsátást, tulajdonosa pedig biztonsággal élvezheti jótékony hatásait. A szakszerűen és munkavédelmi szempontból megfelelő eszközökkel, biztonságos körülmények között végzett gallyazásnak a társadalmi felelősségvállalás szempontjából is nagy jelentősége van. A szervezők a biztonságos és szakszerű munkavégzés mellett magát a szakmát is népszerűsíteni kívánták a bajnokságon.

A munkabiztonság és társadalmi felelősségvállalás jegyében az eseményen részt vett az MVM Démász is. Az áramhálózati társaságnak alkalma nyílt bemutatni a természetvédelemmel, a fagondozással és a biztonságos villamosenergia-ellátással kapcsolatos tevékenységét. A hálózatüzemeltető MVM Démász esetében a faápolás azt jelenti, hogy a hálózat alatt található fák lombkoronáit – szerződött szakemberek segítségével – szakszerűen gondozza, hogy az áramellátás biztonságosan, folyamatosan fenntartható legyen. Társaságunk erdésztechnikus munkatársának alkalma volt beszélgetni a bajnokságra az ország minden részéről érkezett faápoló szakemberekkel, akikkel hasznos tapasztalatokat osztottak meg egymással. 

Környezetünk és életünk fontos részei a fák, de a villamos vezetékek közelében figyelmet kell fordítani gallyazásukra. Az érdeklődők erről részletesebben a www.mvmhalozat.hu honlapon közzétett „Gallyazással a zavartalan áramszolgáltatásért” című ügyfél-tájékoztató kiadványból, valamint a „Gallyazási tudnivalók” című kisfilmből tájékozódhatnak. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X