Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

A 2022. május 2-án indult közzétételes eljáráshoz kapcsolódó egyedi eljárások halasztása

A kormány 2022. november 2-ára meghosszabbította, az új erőművi csatlakozási folyamat részeként, a rendszerirányító és az elosztói engedélyesek által, a beruházók számára kiadandó, műszaki-gazdasági tájékoztatók, illetve megvalósíthatósági tanulmány felhívások eredetileg augusztus 1-i határidejét. Az erről szóló 302/2022. (VIII.9.) korm. rendelet az augusztus 9-i Magyar Közlönyben jelent meg.

 

Magyarország az európai élmezőnybe tartozik az energiaipar zöldítését tekintve, jelenleg, csak napelemből több, mint 3200 megawattnyi üzemel az országban, a Nemzeti Energiastratégia céljai a vártnál korábban és nagyobb mértékben teljesülnek. A zöldenergiatermelés dinamikus bővülése új szabályozási környezetet tett szükségessé. Ennek megfelelően 2022 májusától új rendszerben, a rendszerirányító és az elosztói engedélyesek által összehangoltan, féléves ciklusokban zajlik a nagy és középfeszültségű erőművi és tárolói hálózati csatlakozási igények kezelése. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X