Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Lehet, hogy éppen az Ön fája okoz áramkimaradást? Ezért fontos a gallyazás!

Az MVM Démász arra törekszik, hogy a villamosenergia-szolgáltatás folyamatos és zavartalan legyen. Sokan nem is tudják, de gyakran a villamos hálózatba benyúló faágak okozzák az áramkimaradásokat. Sőt, a hálózatot megközelítő fák élet- és balesetveszélyt is jelentenek! Tájékozódjon a villamos hálózatok közelében található növényzet biztonsági ritkításáról.

 

Az ingatlantulajdonos törvényi kötelezettsége, hogy gondoskodjon a villamos hálózatot veszélyeztető fáinak megfelelő gallyazásáról. Az optimális eredmény érdekében ezt érdemes szakemberre bízni. Fontos azt is tudni, hogy életvédelmi és vagyonbiztonsági okból a munkálatok idejére a hálózatot feszültségmentesíteni kell, amit kérésére az elosztótársaság térítésmentesen biztosít. 

Ha az ingatlantulajdonos nem végzi el a hálózatot veszélyeztető fák gallyazását, az MVM Démász gallyazó partnereivel elvégezteti. Ebben az esetben egy fő szempontunk van: az Ön és lakókörnyezete zavartalan és biztonságos villamosenergia-ellátása. Esztétikai, faápolási szempontokat nem tudunk figyelembe venni, így a végeredmény nem feltétlenül ugyanolyan, mintha azt a fa tulajdonosa végezné vagy végeztetné el. Ezért is érdemes fatelepítéskor figyelembe venni a biztonsági távolságokat, és a vezetékek közelébe csak olyan fákat ültetni, amelynek magassága kifejlett állapotban sem haladja meg a 4 métert.  

Az elektromos vezetékek biztonsági övezetének tisztán tartásával megelőzhetők az áramkimaradások, és a fákkal kapcsolatos áramütéses balesetek. 

Saját és lakókörnyezete érdekében figyeljen a hálózat közelében található növényzetre!

További részletek itt
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X