Hibabejelentés
Hibabejelentés

A földgáz előnyei

Ár érték arány

A szilárd, a folyékony és a gáz halmazállapotú energiahordozókban csak az a közös, hogy energiát adnak. Az energia mértékegysége a Joule (J) vagy ennek milliószorosa a Megajoule (MJ). A tüzelőanyagok összehasonlítása elsődlegesen a belőlük nyert egységnyi energia költsége alapján lehetséges. Árnyalja azonban a képet, ha az egységnyi energia ára mellett a különböző energiahordozók előnyeit és hátrányait (ár érték arány) is figyelembe vesszük.

Sokoldalúság

Más energiahordozókkal szemben a földgáz képes szinte valamennyi, energiával kapcsolatos szükségletünket kielégíteni.
Fűtésre, főzésre és meleg víz előállításra már régen alkalmazzuk. Ezek mellett megjelentek az új felhasználási lehetőségek is. Korszerű gázkonnektorok segítségével teraszok fűtését is megoldhatjuk vele, illetve szabadtéri grillezéshez használhatjuk. Lehetőség van földgáz alapú klimatizálásra is.  Mindezek mellett ma már egyre több a tiszta, környezetbarát földgáz üzemű gépjármű a közlekedésben.

 

Kényelem

A földgáz a földbe fektetett csővezetékeken keresztül zajmentesen érkezik az otthonunkba. Nem kell előre megvásárolni, szállítani, tárolni. Egy gombnyomásra rendelkezésre áll, és felhasználása igényeink szerint könnyen szabályozható.

Tisztaság

A földgáz megfelelő mennyiségű levegővel elkeveredve tökéletesen elég. Lakásunkat nem szennyezi füst, por vagy korom.

Korszerűség

A földgáz felhasználására folyamatosan fejlesztett, korszerű és egyre hatékonyabb berendezések állnak rendelkezésre. Ezek a beállításoknak megfelelően önállóan, nagy hatásfokkal végzik feladataikat.

Környezetbarát

A földgáz emberre, állatra, növényre, légkörre, talajra, felszíni és felszín alatti vizekre ártalmatlan anyag. Nem kell azt környezetet terhelő módszerekkel átalakítani. Közvetlenül, azonnal felhasználható. Szállítása, tárolása, és felhasználása zaj és környezetszennyezés-mentes.
Elégetése során csak minimális mennyiségű káros égésterméket bocsát ki. Égése csaknem teljesen kénmentes, por- és korommentes, és nitrogén-oxid- kibocsátása is igen alacsony.

Más ásványi energiahordozókkal (szén, kőolaj) összevetve a földgáz elégetése során keletkezik a legkevesebb üvegházhatású szén-dioxid.

 

 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X