Hibabejelentés
Hibabejelentés

Gázvezetékek és gázkészülékek karbantartása

A gázkészülékek, és a fogyasztó birtokában és üzemeltetésében lévő fogyasztói vezeték és csatlakozó vezeték műszaki biztonságának megőrzéséhez rendszeres karbantartásra van szükség.

A földgázellátásról szóló törvény kimondja, hogy „a csatlakozóvezeték és a fogyasztói berendezés üzemképes és biztonságos állapotban tartása az ingatlan tulajdonosának, használójának a kötelessége; ennek megfelelően köteles gondoskodni azok rendszeres karbantartásáról, javításáról és szükség szerinti cseréjéről.

Javasoljuk, hogy rendszeres időközönként – lehetőség szerint a fűtésszezon kezdete előtt – gondoskodjon a földgázüzemű készülékek és az ingatlan gázvezeték rendszerének szakember általi ellenőrzéséről, karbantartásáról. 

A rendszeres karbantartás biztosítja a berendezések biztonságos és problémamentes használatát:
-    megelőzhetővé teszi a szénmonoxid-mérgezést és a gázszivárgást,
-    segítségével megelőzhetőek, illetve időben feltárhatóak az olyan üzemzavarok, amelyek miatt a gázszolgáltatás szüneteltetése válhat szükségessé, 
-    valamint befolyással van a berendezések élettartamára és hatásfokára. 

A felülvizsgálatot végző vállalkozásokról további információ található az alábbi elérhetőségen. (Műszaki biztonsági nyilvántartások fejezet) Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapja


 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X