Hibabejelentés
Hibabejelentés

Mérőleolvasási rend egységesítése az MVM földgázelosztó társaságainál

Ügyfeleink minőségi kiszolgálása kiemelten fontos az MVM Csoport hálózati elosztói számára, ezért törekszünk folyamatainkat és eszközeinket folyamatosan fejleszteni, minél hatékonyabbá tenni, minél magasabb színvonalon működtetni.
2022. július 1-jén, újabb mérföldkőhöz érkezünk el a hálózatok több mint egy évszázados történetében: az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.-vel közös informatikai rendszerbe költözik.

Az egységes informatikai platform alkalmazása az MVM Csoporthoz tartozó két földgázelosztó folyamatainak további egységesítését teszi lehetővé, biztosítva azt, hogy az elosztási területünk különböző pontjain ellátott felhasználóink egységes eljárásrendek alapján intézhessék ügyeiket, vehessék igénybe a szolgáltatásokat.  

Milyen változások várhatók?

 

Az éves vagy ciklikus leolvasási rend egységesítése
A leolvasástól a pénzbeszedésig egységes folyamatokat alakítottunk ki a két gázelosztónál. Azonos módszerekkel és rendszertámogatással történik a leolvasások szervezése, ezért a leolvasási eredmények befogadása is egységessé vált.

Az MVM földgázelosztói törekszenek arra, hogy közreműködésükkel a szolgáltatók minél pontosabb éves vagy ciklikus elszámolást készíthessenek, hiszen ehhez a mérőállást és így az elfogyasztott gáz mennyiségét az elosztóhálózat adja meg, így a pontos elszámolás egyik feltétele az is, hogy csak a munkatársaink vagy megbízott alvállalkozóink által látott, fényképpel rögzített leolvasási eredményt fogadunk el az elszámolás alapjául.

2022. július 1-je után sem az MVM Főgáz, sem az MVM Égáz-Dégáz nem fogad be éves leolvasási alapadatként olyan mérőállást, amelyet a felhasználó rögzített az éves leolvasási időszakban például az egyetemes szolgáltatói vagy kereskedői online vagy telefonos ügyfélszolgálaton, telefonos automatában.

Segítve ügyfeleinket 2023. március 31-éig átmenetileg még elfogadjuk a felhasználó által kiírt, és a leolvasó által így rögzített, vagy a leolvasó társaság e-mail-címére megküldött mérőállásokat.

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy 2023. április 1-jétől már csak a leolvasóink által látott és fényképpel alátámasztott mérési eredményeket fogadjuk el az éves elszámolás alapjául. Elszámolásra alkalmas mérőállás hiányában az elosztónak a GET VHR-ben előírt kötelessége becsléssel megállapítani az elszámolás alapjául szolgáló mérőállást.

Elkötelezetten keressük azokat az innovatív megoldásokat, amelyek mentén segíteni tudjuk ügyfeleink könnyebb ügyintézését, különös tekintettel az elektronikus csatornákra. Az éves leolvasást érintő ilyen jellegű jövőbeli fejlesztéseinkről, újításainkról hasonló módon fogjuk tájékoztatni ügyfeleinket.

Kérjük, működjenek együtt az MVM Égáz-Dégázzal és az MVM Főgázzal az éves elosztói leolvasás megvalósításában, szükség szerint egyeztessenek mindkét fél számára alkalmas időpontot.


Előlegbekérő utáni munkavégzés egységesítése

A megrendelésre végzett műszaki munkák költségeinek pontosabb tervezhetősége és a rugalmasabb elszámolások elősegítése érdekében 2022. július 1-e után a megrendelt műszaki munkák esetében az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. gyakorlata alapján az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. is előlegszámlát állít ki és küld a felhasználó ügyfél számára

-    a gázszolgáltatás felhasználó általi végleges megszüntetésére vonatkozó megrendelések esetén, illetve amennyiben
-    a megrendelt munka várható díja meghaladja a bruttó 500 000 Ft-ot.

A megrendelt szolgáltatás kivitelezése során felhasznált anyagok, valamint az előlegbekérőtől eltérő munkavégzést, ráfordítást a végszámlában módosítjuk a megrendelő által a helyszínen igazolt ténylegesen elvégzett teljesítés alapján. Amennyiben az előlegbekérőn szereplő összeg magasabb, mint a végszámla összege, a két összeg közötti különbözetet természetesen visszafizetjük. Ha az előlegbekérőn szereplő összeg alacsonyabb, mint a végszámla összege, a különbözet a végszámlában számoljuk el.
 

Általános információk a leolvasással kapcsolatban

 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X