Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Folytatódnak a nyomásszabályozó rekonstrukciók a fővárosban

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. számára elsődleges szempont a fogyasztók biztonságos gázellátása, ennek jegyében városszerte körzeti nyomásszabályzó felújításokat végez. Az elmúlt három évben a társaság szolgáltatási területén 49 helyszínen cserélt több évtizede létesült, elavult gépészeti berendezésekkel rendelkező, sok esetben zajos nyomásszabályzó állomásokat korszerű állomásokra. Idén 12 helyszínen terveznek felújítási munkákat.

2024 áprilisában – elsők között – Ferencváros szívében, a Ferenc téren üzemelő állomás felújítását kezdte meg a társaság, kiemelt figyelemmel a munkálatok által érintett környezet védelmére. A Mester utca, Ferenc körút, Üllői út és Lenhossék utca által határolt területen élő ügyfelek gázellátását biztosító régi és a városképbe nem illő nyomásszabályzó állomás helyett egy korszerű, földbe süllyesztett, a 6 bar nyomást 0,03 bar nyomásra szabályozó, 5000 Nm3/h kapacitású állomást telepít, amely a korábbihoz képest lényegesen kisebb méretű, esztétikus és a környezeti zajterhelése is minimális.

A régi nyomásszabályozó állomás
Az új, korszerű Ferenc téri nyomásszabályozó állomás 

A szerződött vállalkozóval végeztetett munkálatok – a nyomásszabályozó elbontása, az új nyomásszabályozó alapozása és telepítése, valamint a bekötővezetékek kiépítése és a nyomvonal helyreállítása – várhatóan 2024. május első felében fejeződnek be.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X